maanantai 15. syyskuuta 2014

Kun nyt kerran innostuin niin tässä lisää

Miten siis aloittaa laihdutus, kiinteytys tai muutos ruoka tottumuksissa, kun ei huvita? Saatko aloitettua, mutta lenkkeily jää viimeistään ensimmäisen sateen sattuessa tai aloitat terveellisemmät ruokailutottumukset ja lopetat herkuttelun mutta palaat vanhoihin tapoihin viimeistään viikonloppuna. Tämä on minulle turhankin tuttua. Siksi minun mielestäni liikunnan aloittamiseen on keksittävä jokin houkutin, jotta pakkopullan sijaan siitä tulee hauskaa ja herkkuja ei saa kieltää itseltään kokonaan.

On keksittävä laji, josta pitää. Joko niin, että itse läjin harrastaminen tuo iloa ja mielihyvää tai sitten sinne saa seuraksi hyvän ystävän mukaan, joka tekee kokemuksesta mukavan ja odottamisen arvoisen. Ystävän kanssa aloitettu liikunta on usein parempi siinäkin mielessä, että kynnys perua tai lopettaa liikkuminen kasvaa. Ystävän kanssa voi jakaa asioita lajin parissa ja vertailla tuloksia, joka sekin tuo oman jännityksensä ja ehkä jopa hieman kilpailuhenkisyyttä, mikä taas pitää motivaatiota yllä.

Ruokapuolella olen itse saanut taistella eniten. Juurikin viikonloput ovat pahimpia. Olenkin sallinut itselleni sen yhden herkun viikossa. Oli se herkku sitten pizza, kilo irtokarkkeja, pussi sipsejä tai mummilassa syöty pulla niin muuta ei sitten sillä viikolla syödä. Aikaisemmin yritin tehdä niin, että söisin viikossa yhden päivän ajan mitä huvittaa, mutta se ei onnistunut. Mässäilin sinä päivänä koko viikon edestä ja paluu takaisin ruotuun oli todella vaikeaa. Toistaiseksi en ole vielä sortunut muihin kun "sallittuihin" herkkuihin!

Toinen asia, joka minua on tässä syömisasiassa auttanut on motivaatio kuvat. Olen etsinyt internetistä tai lehdistä kuvia sellaisista vartaloista, joita pidän kauniina ja tavoittelemisen arvoisina. Kuvat ovat jopa vähän liioiteltuja mutta niin niiden pitääkin olla. Liimasin kuvat jääkaapin oveen ja "herkkukaapin" oveen. Näin näen joka kerta avatessani jääkaapin ja suunnitellessani syömistäni nuo kuvat ja sitten sitä tulee taas puputettua kiltisti salaattia tai aamuisin paahtoleipäarmeijan sijaan tulee syötyä puuroa, että tuo unelma vartalo olisi taas muutaman gramman lähempänä.

Terveellinen ruoka ei tarkoita tylsää ruokaa. Raaka-aineita on paljon, joista voi loihtia mitä vain. Toki kermaperunat ja porsaanpihvit paksulla pippuri tai bearnaiskastikkeella ovat herkullisia mutta ne täytyy jättää viikon herkuksi, jos niitä tekee mieli. Sen sijaan wok joko kanan tai naudan kanssa on herkullista. Erilaisia salaatteja on tullut kokeiltua monia niinkuin myös keittoja. Yksi lämmin ateria päivässä on hyvä ja silloin syön lihan kanssa perunaa, riisiä tai pastaa. Tämä saattaa jäädä tosin joinakin päivinä. Ne on sitten yleensä vain salaattipäiviä tai keittopäiviä. :) Niitä kun tulee tehtyä sen verran reilusti, että riittää useammaksi päiväksi.

Tähän loppuun vielä kuva minun motivaatiokuvista jääkaapinovessa :D Mukavaa ja kevyttä alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti